perjantaina, huhtikuuta 28, 2006

Wappu tulee..

..ja äsken oli vielä näin monta merkkiä ompelematta haalariin. Ompelukone siis esiin ja ompelemaan..
Ja nyt on sitten urakka taas tältä erää ohi. En kyllä uskalla ees ajatella kuinka monta 2, 2.5 ja 3 eurosta tossa mun haalarissa on oikeen kiinni:/ Haalari onki varmaan ihan mun kalleimpia vaatekappaleita. Onneksi opintoja ei oo enää kovin paljon jäljellä niin tuskimpa niitä merkkejäkään enää pahemmin kertyy.

keskiviikkona, huhtikuuta 26, 2006

Daiga daiga duu ja kirppari löytöjä

Tänään kävin Daiga daiga duussa, jossa en oo kumma kyllä käynyt, vaikka oonki koko vuoden asunu Kuopiossa. Siellä oli kaikkea ihanaa ja söpöä ja kivaa (ja kallista). Siellä myydään siis suomalaisten suunnittelijoiden tekemiä vatteita ja muita juttuja. Tällaiset söpöt turkoosit korvikset mahtuivat tällä kertaa mun budjettiin.Kipaisin myös nopeaa kirpparilla ja sieltä lähti mukaan Marimekon pallopaita ja violetti pöytäliina, jossa oli kiva kukkaprintti. Kangas on luonnossa paljon violetimpi kuin miltä kuvasta katsottuna näyttää. Kankaasta aattelin tehdä ehkä hameen kesäksi ja mahdollisesti myös tyynynpäällisen.
Tässä mytyssä on pinkki Kirini, josta päättelin viimeiset silmukat eilen illalla juuri klo 00.00. Siitä lisää myöhemmin kunhan olen saanut oijottua sen vähän nätimmäksi.

sunnuntaina, huhtikuuta 23, 2006

Käsityömessut Kuopiossa

Tänään löytyi Savon käsityö 2006-messuilta tällaista.Tarvikkeita ei juurikaan löytyny, mutta kaikkea muuta kivaa pikku sälää. Ostosten perusteella ainakin kukat ja sydämet purevat muhun:) Oisin kyllä toivonut että olisi ollut myynnissä edes jonku verran lankoja, mutta ei ollut yhtään ollenkaan. Siitä siis iso miinus messuille. Sydänappeja olin aikasemmin nähny jo muissa blogeissa ja semmoset oli pakko saaha heti kun ne messuilla bongasin, vaikka ei oo kyllä hajuakaan mihin ne voisi laittaa.
Ja juu-u taas on Kiri menossa. Tällä kertaa ittelleni. Oli vaan pakko saaha kun tykkäsin siitä äitille tekemästäni niin paljon. Tämä onneksi valmistuu mukavan nopeasti, sillä nyt on 3 mm puikkojen sijaan 4,5 mm puikot ja muutenkin ajattelin tehdä tästä jonkin verran pienemmän. Eli nyt ei ainakaan pitäisi mennä sitä 10 päivää niinku edelliseen meni.

torstaina, huhtikuuta 20, 2006

Pinkkejä pääkalloja

Nämä söpöt pääkallolapaset valmistuivat pääsiäisloman lopulla pari päivää sitten. Saattaa olla ehkä vähän liian pinkit mulle, mutta pitää totutella niihin. Jotain muutakin pinkkiä on jo syntymässä.. siitä kuvia tässä viikonlopun aikana.
Malli: Pirate mittens
Lanka: 7 veljestä pinkki ja luonnonvalkoinen
Puikot: 3,5 mm












Uu uutisissa lupailtiin jo ehkä ehkä ens viikoksi 20 astetta. Jospa oisi pitkästä aikaa tosi lämmin ja aurinkoinen Wappu. Juu nyt hetkeksi vielä uuden neuleen pariin ja sitten nukkumaan.. jos vaan malttaa:)

lauantaina, huhtikuuta 15, 2006

Valmista

Pääkallolapaset valmistuivat tänään aamulla. Tein ne 7 veljeksestä 3,5 mm puikoilla täältä löytyneellä ohjeella. Ohjeen lapanen oli tarkoitettu naisen käteen mahtuvaksi, joten lisäsin 4 ylimääräistä silmukkaa, sillä nämä tulivat raksulleni. Haluan tehdä kyllä ittellenikin vielä samanlaiset lapaset pinkkivalkoisena kunhan innostusta vaan riittäisi.

Tässä olisi vielä pari kuvaa valmistuneesta Kiristä. Drops alpcaa tuohon kului noin 200 g ja käytin 3 mm pyöröpuikkoja.



Ja lahjahan on nyt jo paketissa huomista odottamassa:) Nätti punainen rintakoru täytyi vielä laittaa pakettiin mukaan.

perjantaina, huhtikuuta 14, 2006

Hyvää pääsiäistä :)

Kaikille blogini lukijoille ja muillekkin toivottelen oikein mukavaa ja rauhallista pääsiäisen viettoa.


Me lähtään nyt päiväksi lautaileen. Toivottavasti on vielä lunta rinteessä. Tässä vielä toinen valmistunut lapanen ja toinen aikoisi automatkalla kasvaa suuremmaksi ja pelottavammaksi.

tiistaina, huhtikuuta 11, 2006

Blogin ensimmäinen valmistunut työ

Eilen Villiinassa käydessäni löytyi Alpacan lisäksi myös tämä ihanan vihreä kerä Topp mohairia. Rrrrakastan vihreää. Siitä voisi syntyä vaikka joku huivi, jollonka sitäkin joutuu sitten kuitenkin ostamaan lisää.


Säästökuopasta löytyi vielä illalla lisäksi nämä Seiska veikat, joista aattelin tehdä pääkallolapaset.




Tänään sain Kirin valmiiksi. Nyt se on pingottumassa ja huomenna varmaan saa otettua parempia kuvia siitä. Aikaa meni noin 10 päivää eli nopeammin valmistui kuin mitä olin ajatellut. Puikoilla huivi näytti myös huomattavasti pienemmältä kuin mitä se sitten loppujen lopuksi silmukoiden päättelyn jälkeen olikaan. Okein kiva kyllä tuli. Toivottavasti äiti tykkää.




perjantaina, huhtikuuta 07, 2006

Lanka loppu ja uusi projekti

Lanka loppui tänään Kiristä ja Villiinassa pääsen käymään aikaisintaan maanantaina ostamassa sitä lisää. Sillä välin olisi kaikkien koulutöiden ja tenttiin lukemisen välissä työnä tämä tunika.

Malli on uusimmasta Modasta ja ihastuin siihen heti kun näin sen. En ees selannu muuten lehteä vaan ostin suoraan ton perusteella. Teen tunikan luonnonvalkoisesta tenneseestä ohjeen valkoisen sijaa. Olihan lehdessä kyllä muitakin 'ihan kivoja' neuleita, mutta enpä tiedä teenkö niistä mitään.

Tänään näin kaupassa uuden Suuren käsityön ja kansi oli niin herkullisen keltainen, että meinasin jo lehden ostaan. Se oli kuitenki muovitettu kiinni niin ei päässyt selaileen. Pitää siis odotella maanataihin asti että pääsee yliopistolle lukemaan sitä ja jos löytyy jotain kivaa niin sen voi kopioida ja jos löytyy paljon kivaa niin sitten ostaa ihan itelle.

Tällä hetkellä näyttäisi siltä että tämä tyttö taitaa jäädä ilman kesätöitä ahkerasta hakemisesta huolimatta. Kummallista on vaan se, että parina edellisenä kesänä olen saanut alan kesätöitä ja nyt kun luulisi olevan paljon enemmän kokemusta, ei vaan mistään ole kuulunut mitään. Viime vuonna oli jopa valinnanvaraa työpaikkojen suhteen. No onneksi on kuitenkin mahdollisuus opiskella, kun on jonkin verran jäänyt kursseja rästiin. Sitten ehtiikin kesällä myös kuluttaa paljon aikaa käsitöiden parissa. Ongelma on vaan siinä, että kesäisin ei kauheasti ole neulomisintoa. Pitää siis kehitellä varmaan joitain muita projekteja.

maanantaina, huhtikuuta 03, 2006

Moda

Tilasin tänään Modan, koska onpa se tullut niin monesti ostettua ja aina siinä on ollut kivoja malleja toteutettavaksi. On se myös ehdottomasti parempi lehti kuin Novita tai Suuri käsityö. Laskujen mukaan siis saan ilmaseksi yhden Modan neljästä.



Eilen esitellyt pinkit villasukat on tehty (ainakin noin suunnilleen) Novitan nettiohjeen mukaan. Mun aikaan saama pintaneule ei ehkä näyttäny ihan samalta kuin mallissa, mutta ohjeen mukaan kuitenkin mielestäni sen tein. Nyt illaksi Kirin pariin.


sunnuntaina, huhtikuuta 02, 2006

Villasukkia

Tässä on viimeksi valmistuneet kahdet villasukat. Molemmat on tehty seiska veljeksen moniraidasta. Omat pinkit sukkani ovat olleet käytössä paljon ja sen kyllä huomaa, sillä ne alkaa olla jo todella nyppääntyneet.

Kiri-huivi valmistuu hitaasti, mutta varmasti. Yhdellä rivillä alkaa jo kylläkin olla huolestuttavan paljon silmukoita ja aikaa parin kerroksen neulomiseen menee jo noin 20 minuuttia. No eipäs se varmaan ole vielä mitään verrattuna siihen mitä on odotettavissa.

lauantaina, huhtikuuta 01, 2006

Ensimmäinen postaus

Sainpas sitten minäkin vihdoin ja viimein aloitettua oman blogini aprillipäivän kunniaksi. Suunnilleen viime kesästä asti on tullu seurattua muiden neuleblogeja säännöllisesti ja siinä sivussa myös oma neulomisinto lisääntynyt entisestään. Oman neuleblogin aloitan erityisesti siksi että myöhemmin on varmasti mukava seurailla mitä kaikkea sitä onkaan tullut tehtyä, kun nyt vanhat (erityisesti lahja-) neulomukset tuntuvat jäävän aina unohduksiin eikä niitä tule edes kuvattua muistoksi. Tänä vuonnakin on jo tullut tehtyä monenlaista, joista myöhemmin galleriassa kunhan saan sellaisen tehtyä.

Tässä on tämän hetkinen projektini, jonka työstämisen aloitin eilen.


Eli Kiri-huivi äitille synttärilahjaksi punaisesta Drops Alpacasta. Aikaa olisi 16 päivää eli 16. päivä tätä kuuta on synttärit. No jos ei valmistu siihen mennessä niin onhan onneksi toukokuussa sitten äitienpäivä. Aluksi ohjeen ymmärtäminen tuntui mahdottomuudelta, koska onhan tämä ensimmäinen enklanninkielinen neuletyö, mutta alun jälkeen kaikki alkoi sujumaan hyvin. Hirvittää vaan jo nyt että kuinka paljon silmukkamäärä ehtii kasvaa ennen kuin huivi on sopivan kokoinen. Mutta pitääpä yrittää selviytyä urakasta kunnialla ja ajallaan.