torstaina, heinäkuuta 03, 2008

Kesän helpoin mekko

Saanko esitellä kesän helpoin, nopein, halvin, söpöin, nätein ja ekologisin mekkotunika.
Kirpparilta ensin matkaan ylisuuri vekkihame. Saksilla helmasta parikymmentä senttiä pois. Saksittu ylijäämä revitään kolmeksi tasakokoiseksi suikaleeksi. Ommellaan kukin suikale kaksinkerroin nurjalta ja käännetään oikein päin. Letitysoperaatio suikaleista. Käännetään ja ommellaan helma. Ommellaan reunat kuminauhan kohdalta sopivaksi, jotta mekko pysyy päällä. Ommellaan letitetty nauha kiinni mekon eteen keskelle. Ommellaan myös niskasta sopivasta kohtaa letit yhteen, jos ei halua paksuja solmuja niskaan. Pätkästään letit sopivan mittasiksi ja kierästään solmut päihin. Vielä mekko päälle, vyö rintojen alle ja legginsit sekä korkkarit jalkaan. Kannattaa koristaa mekko vielä kivalla rintaneulalla. Tätä ohjetta saa käyttää ja soveltaa vapaasti:)
Joku on jo saattanut huomata että kuvausmatka suuntautui tällä kertaa hieman eksoottisempaan paikkaan, nimittäin Amsterdamiin.Kuvan vyö on myös kirpparilta, legginsit Karma Shopista (sinne shoppaileen!), kengät Amsterdamista ja kukkanen Cailapin.

Näitä mekkoja vois tehdä kyllä vaikka kuin monta jos vain löytyis kivan värisiä vekkihameita kirppareilta enemmän!

Amsterdamista en onnistunut löytämään kuin yhden lankakaupan, mutta sekin riitti sillä siellä oli ihanan värikäs valikoima Rowanin Kidsilk Hazea, josta olen haaveillut jo pitempään. Kaupan nimi oli de Afstap.Raaskin jopa ostaa Rowania, koska en ole sitä koskaan ennen ostanut ja en ole myöskään aikoihin uutta lankaa ostanut. Näillä uskotteluilla itselleni lähtivät siis mukaan viisi kerää glacier-väristä ihanuutta.
Amsterdamin reissun jälkeen jäin vielä muutamaksi päiväksi ystäväni luokse uskomattoman kauniiseen Porvooseen. Vanhan kaupungin Design Delistä löytyi niin ihana kukkaro, että arvatkaa vain jäikö se kauppaan? No ei todellakaan. Printti on kyllä ihan just kuin meidän Elmeri! Kiitoksia Laika designille ihanista koiraprinteistä!

10 Comments:

Blogger Maiju said...

Ah, olisitpa nähnyt väläyksen päässäni..!

Yhtäkkiä päässäni yhdistyi kolme asiaa:
- sinun blogisi kuvat Amsterdamista
- erään Facebook toverini Amsterdam kuvat
- aiempi pohdintani siitä mitäköhän kautta tunnet Kaisan (kaisankutimet.blogspot.com). Yhdistävä tekijähän on J! Kerro terkkuja ;).
(Ja kylläpäs tämä kuulosti sekavalta..!)

Ja niin, hyvin tuunattu mekko!

heinäkuuta 04, 2008 12:10 ap.  
Blogger Soile said...

Oikein kuvausmatkalle Amsterdamiin! :)

Mekko on hauska tuunaus.

heinäkuuta 04, 2008 8:48 ap.  
Blogger Vilma said...

Tosi toimiva hellemekko!

Ihana Amsterdam, mä niin haluan tuonne uudestaan! De Afstapilla oli ihan parasta se, että hyllyjen kyljessä oleviin lankojen hintalappuihin oli kirjoitettu langan metri-/grammamäärä ja suositustiehys. Ei tarvinnut kaivella tietoja vyötteistä. Ja muutenkin siellä oli kiva tunnelma.

Kiitos muuten linkeistä, tahtoo kans mäyräkoirakankaisen pussukan... :)

heinäkuuta 04, 2008 9:29 ap.  
Blogger neja said...

Maiju: On tämä kyllä pieni maailma;) Miekkonen taisikin lukea kommenttisi jo ennen minua eli terkut menivät perille:)

Soile: Kiitos:) Kyllähän sitä joskus täytyy repäistä ja lähtä vähän kauemmas kuvaamaan kun alkaa tämä kodin ympäristö jo tökkimään;)

Vilma: Kiitos:) Olin niin haltioissani de Afstapilla kidsilk hazeista ja niiden väreistä että en edes huomannut noita hyllyjen kyljessä olleita lappuja:|

Amsterdamista löytyi myös mäyriksen mallinen pussukka, jota olisi voinut käyttää kukkarona, mutta onneksi en sitä ostanut kun se oli vähän epäkäytännöllinen ja kallis, kun löytyi porvoosta tuo mahtavuus:)

heinäkuuta 04, 2008 10:17 ap.  
Blogger Jaana said...

Hieno mekko, toteuttamiskelpoinen idea! Näytät sopivan hyvin Amsterdamin kauniiseen katukuvaan.

heinäkuuta 04, 2008 11:46 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Hieno idea! Täytyykin pitää silmät auki kun kiertelee kirppareilla, josko löytyisi kivoja hameita mekoksi muunnettavaksi.

heinäkuuta 04, 2008 5:57 ip.  
Blogger Hansu said...

Vekkihame on siis hyvä keksintö. Meiltä taitaa löytyä ihan kotootakin. Aina ei tartte lähtee vaatekauppaan. :) Kauniita kuvia!

heinäkuuta 04, 2008 8:13 ip.  
Anonymous tinna said...

Ihana mekko! Kivasti sai vaate uuden elämän! :) Vai että tähän sitten ollaan blogeissa tultu, että ihan amsterdamiin pitää kuvailemaan mennä... :) Mäkin ehkä lähden kesän lopulla dameihin, nyt rupes hirveesti himottamaan lähtö kun oli niin kivoja kuvia sulla täällä!

heinäkuuta 05, 2008 2:29 ip.  
Blogger neja said...

Jaana ja Kaisa: Kiitos:)

Hansu: No jos kotoa löytyy vekkihame niin eikun tuunailemaan sitä;)

Tinna: Kiitos! Amsterdam oli kyllä ihana kaupunki eli kannatan siellä vierailua:)

heinäkuuta 06, 2008 6:46 ip.  
Blogger Miia-Rebekka said...

Blogistani löytyy sulle jotain ;)

heinäkuuta 08, 2008 10:26 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home