tiistaina, elokuuta 07, 2007

Huiveja ja muita

Kesän kahdet häät ovat takana. Ihania juhlia olivat molemmat. Käsityörintamalla ei juuri mitään valmista. Tylsästi kaksi pitsihuivia taas kerran. Valkoinen huivi meni toiselle morsiammelle lahjaksi ja ruskea itselleni mekon kanssa pidettäväksi. Mallina siis jo kerran aikaisemmin neulomani Swallowtail shawl. Tällä hetkellä tuo on ihan suosikkini huivimalleista. Ehkä sen jonkin erityisen tekevät ne viisi nurin yhteen nypyt:) Ensimäistä kertaa ikinä punnitsin huivit, kun töissä on hyvät vaa'at, ja niihin kului yllättävän vähän lankaa. Olen tainnut aikaisempiin postauksiin täysin yliarvioida langankulutuksen:|Malli: Swallowtail shawl, IK syksy 2006
Lanka: Grignasco merinosilk 2-kertaisena
Puikot: 4,5 mm
Kulutus: valkoiseen 48,8 g ja ruskeaan 47,5 g

Häitä varten juhlamekon kanssa oli hiukan säätämistä. Pitkään oli tarkoitus ommella SK:ssa keväällä ollut Paolan suunnittelema 'ylioppilasmekko'. Onneksi en heti mennyt leikkelemään kallista (mutta ah niin ihanaa) Tiira-kangasta, vaan tein mallikappaleen halpiskankaasta. Ei tullut nimittäin hyvää, ei ollenkaan. Ensinnäkään en tykännyt ihme nypyistä, jotka tuli rintojen kohdalle ja vaikka kuin sääti väänsi, ei ne lähteny minnekkään. Ja kun lopulta sovitin päälle, oli kaulus ihan liian paljastava mun makuun. Nyt pitäisi keksiä jotain ihanaa mitä voisi kehitellä tuosta Tiirasta. Vinkkejä otetaan vastaan:)
Onneksi löysin ihkun olkaimettoman rinsessamekon:) Huonosti oli kesän juhlamekkoja enää kaupoissa ja tämä oli ainoa silmäämiellyttävä jäjellä oleva S-kokoinen mekko. Sain sentään tehdä mekkoon yoyon ja vyön. Myös aikaisemmin neulomani valkoinen pitsikietsu joutui pesukoneeseen värin kanssa ja siitä muotoutui kauniin beige. Alunperinhän minulla olikin juuri tarkoitus värjätä tämä muun juhla-asustuksen kanssa yhteensopivaksi ja siksi neuloin valkoisen.
Ostin itselleni ihka ensimmäiset itsekustannetut neulekirjani:) Taisin jäädä jo koukkuun. Varsinkin kun kävin Book depositoryssä katsomassa hintoja ja laskin että sieltä olisin saanut nämäkin kirjat 15 euroa halvemmalla. Ei siis kannata ihan mistä vaan tilailla. Lace style siksi, koska olen nähnyt vain ihania kuvia siitä muissa blogeissa ja pakko oli nähdä vihdoin loputkin;) Twinkles big city knits taas siksi, koska Reunasilmukka-blogissa olen jo pitkään ihastellut tästä kirjasta tehtyjä luomuksia.
Ihanaa, nyt alkaa hurja kolmen päivän kesälomani (+vknloppu) ja suunnistan Tukholmaan shoppaileen ja mökille löhöileen:D

17 Comments:

Blogger Ninni said...

Noi huivit on niin ihania! Nyt munkin on kyllä pakko jostain metsästellä tuo ohje, kun niin kauan oon tota mallia kuolannu. :)
Mekko on myös ihana. :)
Kaikki on niin ihania! :)

elokuuta 07, 2007 7:20 ip.  
Blogger Tytti said...

Kauniit huivit olet tehnyt! Myös juhla-asusi on varsin onnistunut, pitsikietsu toimii hyvin rinsessamekon kanssa just beigenä.

elokuuta 07, 2007 7:37 ip.  
Anonymous villasukka said...

Tuo Swallow Tail on minunkin mallisuosikkini, jotenkin siihen ei vaan kyllästy!

elokuuta 07, 2007 7:44 ip.  
Blogger Kiko said...

Minäkin pidän Shallowtail shawlista tosi paljon. Kauniita juttuja olet tehnyt.

elokuuta 07, 2007 9:37 ip.  
Anonymous Pitsi said...

Ompa ihana tosiaan tuo tiira-kangas, itsekin katselin sitä tuosta Käsityölehdestä. Jos siitä tulisi joku hame tai erimallinen mekko :)

elokuuta 07, 2007 11:15 ip.  
Blogger Soile said...

Tiirasta tulisi varmasti kiva hame, sileä vyötärökaitale ja syvät laskokset.

Bookdepository on hyvä. Hinnat hyvät, ei postikuluja ja kirjat tuli tosi nopsaan!

elokuuta 08, 2007 8:11 ap.  
Anonymous sannero said...

täälläkin kallistutaan bookdeposirityyn päin.... Täytyis pistää sinnepäin Wrap ja Scarf style -kirjojen tilaukset menemään.

Mulla tuntuu joka kaupasta hyppäävän vastaan aivan ihania ja ihanan halpoja juhlamekkoja ja sitten tuskailen kun haluis ostaa, mut kun ei niille kuitenkaan oo käyttöä.

Ja huivit on (taas) ihan parhaita (=

elokuuta 08, 2007 9:23 ap.  
Anonymous Jade said...

Nättejä huiveja ja kiva juhla-asu!

Mitäs jos tekisit Tiirasta sellasen kietasu-tunikan? Joo, onhan niitä ollut kauppojen vaaterekeillä jo pidemmän aikaa, mutta mun mielestä toi Tiira olis aika täydellinen valinta sellaiseen :) Mutta tämä on vaan mun mielipide :)

elokuuta 08, 2007 11:03 ap.  
Blogger tiinamaria said...

Mistä sä olet tuota Tiira-kangasta ostanut?
Todella ihana toi häävaatekerta :)

elokuuta 08, 2007 4:29 ip.  
Anonymous Riikka said...

Nättejä huiveja ja sievä on myös kietaisuneule!

elokuuta 08, 2007 8:07 ip.  
Anonymous Elina said...

Aivan ihania, taas :) Onkos tuon mallin ohje jossain kirjassa? IK:ta kun on täälltäpäi maailmaa turha etsiä (tilasin tässä vasta juuri..)

Ja kun kerran on swallow tailin nähnyt niin muut ei vaan oo niin ihania.

Muutoinkin Blogisi on kaikkea ihanuutta täynnä, itsekin olen harkinnut blogin perustamista, mutta kun toisena vaihtoehtona valmistuminen ajoissa (blogithan tunnetusti ei lisää käsityöintoa) niin mietin vielä :) ..Ja selaan muitten aikaansaamuksia :)

elokuuta 09, 2007 9:13 ip.  
Anonymous jentsu said...

Heippa!

Olet saanut minulta Rocking girl blogger maininnan! :)

http://www.robertaferguson.com/2007/06/18/why-not-start-something/

Syyn voit lukea blogistani.

elokuuta 09, 2007 9:52 ip.  
Anonymous jentsu said...

Linkistä jäi loppuosa pois, eli why-not jälkeen tulee vielä:

-start-something/

elokuuta 09, 2007 9:53 ip.  
Anonymous Päivänsäde said...

Kaunis malli tuo Swallowtail. Blogissani on muuten jotain sinulle, käy kurkkaan.

elokuuta 10, 2007 6:09 ip.  
Blogger Birletta said...

Kaunis asu ja jakku sopii mekkoon todella hyvin. Neulejakuissa on monesti ongelmana saada juhlamekkoon riittävän "kevyt ja juhlava", mutta tuo on just sopiva.
P.S. Sinulle on huomionosoitus blogissani ;-)

elokuuta 14, 2007 7:01 ip.  
Blogger neja said...

Kiitoksia kaikille kommenteista ja ideoista liittyen Tiira kankaaseen. Tuntuu vain ettei millään raskisi sitä käyttää:|

Tiinamaria: Tiira-kankaan sai tilattua Suuren käsityölehden kautta joskus keväällä

Elina: Huiviin löytyy ohje syksyn 2006 IK:sta. Muusta ei ole tietoa.

Ja ei kun vaan blogia perustamaan. Siitä ei kannata ottaa stressiä vaikka ei ehdi paljoa päivittämäänkään. Itsellänikin tuntuu päivitysten väli aina välillä venyvän ja venyvän:)

Jentsu, Päivänsäde ja Birletta: Kiitos kovasti huomionosoituksistanne:D

elokuuta 16, 2007 10:49 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

lupaavasti

tammikuuta 23, 2010 7:32 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home