tiistaina, toukokuuta 01, 2007

Muutto ja muuta

Ohhoh kun on taas kuukausi vierähtänyt nopeasti. Täällä ei ole sinä aikana paljoa saatu neulejuttuja aikaan, mutta kämppää olemme ehtineet vaihtamaan edellistä paljon kivempaa, valoisampaan ja isompaan ( juu hurjat 0,5 neliöö). Uudessa kämpässä on kyllä ihan parasta nätti nurkkaikkuna, johon pitäisi löytää ihanat verhot.Kuukauden aikana on valmistunut kaksi joululahjaa (joo olen tällä kertaa ajoissa liikenteessä). Nämä ehkä sen takia jo nyt, koska ovat aivottomia telkkarineuleita ja monimutkaisempiin suorituksiin ei ole ollut energiaa. Esittelyt näistä lahjoista sitten ensi joulun jälkeen:)
Pari päivää sitten aloittelin nätin pitsineuleen tikuttelua. Malli löytyy Modasta 2/2007. Neuleen valmistumisella ei ainakaan ole vielä kiire, koska olen ajatellut sen päälleni heinäkuun lopussa pidettäviin kaveripariskunnan häihin. Pitsimallikerrasta olen jo löytänyt pari virhettä, jotka tympivät, koska en oikein keksi miten saisin ne nätisti korjattua. Tai voihan olla myös, että luen ohjetta jotenkin väärin ja että siinä ei virhettä olisikaan.

Ompeluakin olen hieman harrastanut, nimittäin tein yllä olevan kuvan rahiin uuden päällisen, sillä alkuperäinen oli ruman beigen värinen ja näytti jotenkin likaiselta. Edellinen kangas myös keräsi kaikki blogikoiran karvat puoleensa. Nyt olen kuitenkin huomannut että tuosta uudesta valkoisesta ne karvat näkyvät paljon selvemmin, vaikka se ei ehkä niin paljoa karvoja keräisikään, heh:)
Tänä aamuna sai harrastaa sormijumppaa ihan tarpeeksi, nimittäin meni hetki teekkarilakin solmujen kanssa tapellessa. Puikon kanssa yritin saada neljää solmua purettua, jotta saisin vetosolmun kehiteltyä lakkiini. Lopulta keksin, että ylin solmu kannattaa purkaa ensin eikä alin, jotta muut saa sitten helposti auki. Vetosolmu ei ole nyt esittelykelpoinen, sillä ei ole mitään hajua onko se oikein tehty. Ensi wappuna onkin sitten toivottavasti suora tupsu:)
Voisin minäkin vielä esitellä neulatyynyni, joka on jo aikaisemmin esitelty, mutta silloin ilman neuloja. Meeminhän laittoi liikkeelle Villapallo, joka on myös keräillyt yhteen neulatyynyesittelyjä:)

11 Comments:

Anonymous seijap said...

Villasukka on saman jakun kanssa taistellut ja soittanut Modan neuvontaan.
http://enlaine.vuodatus.net/blog/516907
Löytyiskö täältä apua?
Jakku on kaunis!

toukokuuta 01, 2007 10:33 ip.  
Blogger neja said...

Seijap: Kiitoksia paljon vinkistä:) Noin suunnilleen olin itsekin tehnyt tuon korjauksen ohjeeseen. Toivottavasti tästä minunkin jakusta tulee nätti kun se on niin ihana tuossa lehdessä!

toukokuuta 01, 2007 10:44 ip.  
Anonymous villasukka said...

SeijaP ehtikin ennen minua :) Joo, olen muuten löytänyt siitä ohjeesta pari muutakin virhettä... Esim. L-koossa kaavakuvassa on ympärysmitan sentit väärin (pitäisi olla 35) ja sitten takakappaleen yläosa-kohdassa nähtävästi oletetaan ettei kainalokavennuksia tehdä kuin toisessa kainalossa, koska silmukkamäärissä on 6s liikaa.... Nyt on hihat menossa.

toukokuuta 02, 2007 6:56 ap.  
Anonymous villasukka said...

Sorry ei 35 vaan 25!!!

toukokuuta 02, 2007 6:56 ap.  
Blogger Jonna said...

Onnea Uuteen Kotiin!! :)

toukokuuta 02, 2007 7:35 ap.  
Anonymous Jepy said...

Odotan innolla millainen tuosta jakusta tulee. Olen itsekin vähän suunnitellut, että neuloisin samanlaisen :o)
Löysitkö muuten Oulusta tuota Linien Candy-lankaa, vai onko tuo jotain muuta?

Ja onnea uuteen kotiin!

toukokuuta 02, 2007 3:01 ip.  
Blogger neja said...

Villasukka: Kiitokset vielä lisäohjeistuksesta:) Voi oisimpa minäkin jo hihoissa!

Jepy: Minäkin odotan innolla millainen jakusta oikein tulee:) Candyä tilasin vihreästä vyyhdistä.

toukokuuta 02, 2007 6:27 ip.  
Anonymous nea said...

Oi miten kaunis orkidea! Tuollaisesta haaveilen, mutten tiedä saisinko pysymään hengissä...

toukokuuta 02, 2007 10:06 ip.  
Anonymous sannero said...

ihanan romanttinen ikkunanurkkaus(:
Toivottavasti saat jotain pian aikaan, työsi kun ovat aina niin vallan hurmaavia (kuolaan aina näytön äärellä...)

toukokuuta 03, 2007 6:19 ip.  
Anonymous ps said...

Pohdin samaisen neuleen aloittamista kuukausi sitten, mutta sopivaa lankaa ei löytynyt, eikä tässä kyllä ole aikaakaan ollut neuleiden pariin. Täältä löytyikin sitten vinkkejä ohjeeseen, eli palaan tänne, kunhan saan työn joskus puikoille.

Mietiskelin myös tuota lakkijuttua? Solmuja, miksi? Ei-teekkarina en ihan nyt ymmärrä. :)

toukokuuta 03, 2007 9:39 ip.  
Blogger neja said...

nea: jaa-a saas nähdä saanko itsekään sitä pysymään hengissä:)

sannero: Olisi kyllä kiva saada jotain aikaiseksi, mutta nyt on vaan jotenkn semmoinen plääh menossa.

ps: Solmut kertoo montako wappua on teekkarilla takana. Ekan wapun jälkeen saa yhden solmun, toisen wapun jälkeen kaksi solmua jne. Kun viides wappu on takana, tehdään vetosolmu, joka pysyy niin kauan että valmistuu. Valmistumisen jälkeen naru on suora. Näin ainakin Oulussa:)

toukokuuta 06, 2007 11:11 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home