perjantaina, marraskuuta 14, 2008

Evening shell

Ihana Evening shellin pidennetty versio valmistui viime sunnuntaina. Tänään oli onnekas päivä kuvaukselle, sillä aurinko uskalsi näyttäytyä muutaman tunnin:) Jopa lunta yrittää olla maassa millin verran. Ensilumihan ehti jo sulaa Oulustakin pois.
Kamicha kertoi blogissaan alkusyksystä, että Garnstudiolta on tulossa tuplapaksua Eskimoa ja mahtavasti tämä Polaris sopikin Wenlan Chian paksuihin neuleisiin. Seuraavaksi olisi beiget Polarikset muotoutumassa Best friend cardiganiksi, johon muuten löytyy ilmainen ohje täältä.

Lankaa kului Evening shelliin tasan 600 grammaa.. nooh hieman loppui lanka kesken ja jouduin purkamaan pätkän alaresoria, jotta saisin neulottua olkaimet loppuun asti. Mutta omapahan oli vika kun halusin tehdä ohjeesta poiketen yhden mallikerran enemmän palmikkokuviota. Eli olisi kannattanut ostaa se 700 grammaa niin ei olisi tarvinut alkaa enää lopussa säätämään. En vaan tuu toimeen niiden jämäkerien kanssa, että ehkä parempi näin:)Malli: Evening shell (Long version), Wenlan Chia: Twinkle's big city knits
Lanka: Drops Polaris Mix (07m)
Puikot: 12 mm ja 15 mm
Kulutus: 600 g
Koko: Pienin
Muutokset: Yksi mallikerta enemmän palmikkoa (eli 12 krsta) ja lyhyempi helmaresoriVaikka neule onkin hihaton, on tämä oikeasti lämmin. Eli minä ainakin hyvin tarkenen talvella töissä tämän kanssa jos on ohut neuletakki vielä päällä. Olen varsinkin talvisin todellinen vilukissa. Tuosta BFC:stä tulee siis toivottavasti täydellinen villatakki vilutiloihin:)

lauantaina, marraskuuta 01, 2008

Ensilumi

Neuloin Alpakkametsä-tunikaan vielä kukkavyön, sillä tuntui että jotain puuttui. Halusin myös jotain muuta kuin sen perinteisen satiininauhan. Ja kivahan siitä tuli:)Tässä vielä ohje vyöhön jos joku muukin haluaa sellaisen tehdä:

Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3 mm
Koukku: 3

Luo 25 s ja neulo molemmissa reunoissa kolmella reunasilmukalla ainaoikeaa ja keskimmäisillä 19 s sileää neuletta. Neulo kunnes vyö on sinun mittoihisi sopiva. Ompele vyön päät yhteen ja virkkaa tämän jälkeen kukka seuraavasti:

Tee langasta rengas ja virkkaa seuraavasti:

1. kerros: *1 ks, 4 p, 1ks*, toista näitä 7 kertaa. Kiristä langan päästä niin saat ensimmäisen kukan muotoutumaan.
2. kerros: * 4 kjs, 1 ks kukan taakse terälehtien väliin*, toista 7 kertaa
3. kerros: * 1 ks, 2 p, 2 pp, 2 p, 1 ks kjs-kaaren* toista 7 kertaa
4. kerros: * 6 kjs, 1 ks kukan taakse terälehtien väliin*, toista 7 kertaa
5. kerros: * 1 ks, 3 p, 3 pp, 3 p, 1 ks kjs-kaaren* toista 7 kertaa

6. kerros: * 8 kjs, 1 ks kukan taakse terälehtien väliin*, toista 7 kertaa
7. kerros: * 1 ks, 4 p, 4 pp, 4 p, 1 ks kjs-kaaren* toista 7 kertaa

8. kerros: * 10 kjs, 1 ks kukan taakse terälehtien väliin*, toista 7 kertaa
9. kerros: * 1 ks, 5 p, 5 pp, 5 p, 1 ks kjs-kaaren* toista 7 kertaa

Ompele vyön yläreuna kiinni Alpakkametsän yläkapaleen alareunaan ja ompele tämän jälkeen kukka saumakohdan päälle.
Eilen satoi Ouluun ensilumi. Sehän tarkoittaa että talvi on tullut ja paksuille villaneuleille alkaa olla tarvetta. Alkuviikosta saapui tällainen kiva paketti. Toivottavasti näistä valmistuu nopeasti jotain lämmintä ja nättiä viluiselle tytölle. Ainakin ensimmäinen kerä neuloutui kivuttomasti parissa tunnissa:)