maanantaina, maaliskuuta 31, 2008

Diplomityö

Ihanaa, nyt se on vihdoinkin pitkän aherruksen jälkeen valmis. Katri Antellin ihania Bebee-leivoksia vain kaikille:) Wappuaattona olen sitten ihan oikea diplomi-insinööri.
Nyt on hetki aikaa rentoua ja aijon vain neuloa, neuloa, neuloa ja vähän myös virkata ja ommella. Parhaillaan on syntymässä kesätunika ihanasta bambusta.

maanantaina, maaliskuuta 10, 2008

Kaunis talvipäivä tunturissa



..pari päivää sitten näytti vielä tältä. Nyt sataa vettä. Laitoin vielä vähän lisäystä edellisen postauksen alkuun.

torstaina, maaliskuuta 06, 2008

Verellä tahrittu merino

Lisäys 10.3: Mulesing on mukavasti herättänyt keskustelua neulojien keskuudessa. Merinovillasta ei onneksi tarvitse luopua, sillä mulesing-vapaita merinovilloja löytyy kyllä. Villavoimalan Tiina on kasannut listaa mulesing-vapaista villoista ja taitaa myös päivittää sitä aina kun uutta tietoa tulee. Itse aion käydä sieltä tarkastamassa jos olen jotain merinovillaa ostamassa, jonka alkuperästä en ole varma. Ongelmanahan merinovillalankojen ostossa on yleensäkin se, että vyötteissä ei kerrota mistä villat on peräisin, vaikka monissa merinovillan tuottajamaissa mulesing onkin kielletty. Muuten ei siis uskalla merinoa ostaa, kuin silloin jos on alkuperää valmistajalta kysellyt tai muuta kautta tietää mistä kyseisen langan merinovilla tulee.

Muutamassa blogissa on jo kauhisteltu eilistä uutista merinolampaiden julmasta kohtelusta. Itse kuulin uutisen
kymmenen uutisista ja järkytyin kyllä melkoisesti. 45 minuutissa taisi olla laajempikin juttu aiheesta, mutta en tiedä kestänkö katsoa sitä:| Myös Animalia on aiheesta kirjoittanut. En ole ennen osannut edes ajatella, että merinovillan tuotantoon liittyy jotain niinkin julmaa, että lampaalta leikellään nahkaa ilman minkäänlaisia puudutusaineita. Aikaisemmin olen yrittänyt välttää lankaostoksissani vain angoraa, sillä olen ymmärtänyt että pupuja kasvatetaan pienen pienissä verkkopohjahäkeissä.


Ja tähän väliinhän sopiikin sitten esitellä uusi hieno merinosilkkinen huivini. Tämä on nyt jäähyväiset merinovillalle-huivini, sillä minulla menee merinovilla varmasti boikottiin. Ja toivon että monella muullakin neulojalla, jos ei tuotanto-olosuhteista voi olla varma. Varastosta ei onneksi löydy muuta kuin yhden villatakin verran vielä merinosilkkiä, jonka kyllä aijon käyttää kunhan kerkeän. Toivon tosiaan että lupaus siitä että leikkaukset lopetetaan kolmen vuoden sisällä toteutuu. Rakastan nimittäin merinovillaa, mutta en voi sitä käyttää kun tiedän epäeettisestä tuotannosta. Jos vain joku vinkkais luomumerinosta..
Malli: Print O' The Wave Stole
Lanka: Grignasco Merinosilk, 2-kertaisena
Puikot: 2,5 mm
Kulutus: 110 g
Koko: Mitataan kun mittanauha löydetään:)

Huivi oli kyllä ihan ehdottomasti työläin neulomani pitsihuivi. Neuloin sen oikeastaan Kaisan häitä varten, mutta enpäs sitä sitten siellä käyttänyt, vaan päällä oli tämä bolero. Häät oli oikein kauniit ja talviset:)

Tilasin taas vuoden Modat puoleen hintaan.. että vink vink vaan muillekkin;)

tiistaina, maaliskuuta 04, 2008

Voitto:)

Voitin jonkin aikaa sitten Nessan järjestämässä blogiarvonnassa ja tänään saapui ihana palkinto:) Nätin punaista Maijaa ja valkoista Woolia, jonka voi myös värjätä punaiseksi Kool-Aideilla. Suklaapatukat olivat uusia tuttavuuksia ja hyviä olivatkin! Niistä ei olekaan enää kuin kääreet jäljellä;) Kiitos Nessa kivasta palkinnosta!Tällä hetkellä puikoilla roikkuu Stefanie Japelin Forecast. Aikoinani Knittyssä sitä jo ihailin, mutta vasta kun Ravelryssä selailin muiden Forecasteja, oli neule saatava puikoille heti. Mitä nyt lankaa jouduin puoli kuukautta odottelemaan.. Tuleepahan samalla testattua Ravelryn ykköslankakin, Cascade 220 Wool nimittäin:)
Print o' the wave valmistui jo viikko sitten, mutta kuvia siitä ei ole vieläkään tullut otettua. Yritän saada huvin blogattua mahdollisimman pian. Iso homma siinä kyllä olikin!