torstaina, marraskuuta 29, 2007

Pieniä värkkäyksiä

Marraskuun aikana ei ole valmistunut kummoisia neuleita. Yhdet sukat ja pipo ovat tähän mennessä hypänneet pois puikoilta. Muitakin pieniä projekteja on vielä kesken. Olisi ihana aloittaa joku isompi neule, mutta energiaa ei ole sellaiseen viime aikoina ollut.

Sukat neuloin ensimmäistä kertaa pyöröpuikoilla ja vieläpä molemmat sukat yhtäaikaa. Aloitin neulomisen lisäksi kärjestä, koska ajatuksena oli neuloa niin pitkät sukat, että Seiska veikan jämälankakerät saisin kulutettua pois. Eipäs jaksanut kuitenkaan neuloa polvisukkia, joten lankaa taisi jäädä vielä toisiinkin sukkiin. Pyöröillä neulominen oli aluksi hassua, mutta alkoi pikku hiljaa sujumaan. Pyöröillä voisi ehkä seuraavatkin sukat neuloa:)
Malli: Oma, kärjestä aloitus Ullasta ja oppia pyöröillä neulomiseen Kristiinalta
Lanka: 7 veljestä-jämiä, valkoista, pinkkiä ja jättiraitaa
Puikot: 3 mm

Puolisko halusi talveksi pipon, jossa olisi leveä joustinneule. Sellaisen tikuttelussahan ei kauan mennyt.
Malli: Oma
Lanka: Sandnes Alfa
Puikot: 5 mm
Kulutus: n. 75 g

Kiva että ainakin 12 blogin lukijaa jaksaa katsella koirakuvia, joten niitä uskaltaa tänne tulevaisuudessakin laittaa:)

lauantaina, marraskuuta 24, 2007

Joulun odotusta

Kuukausi jouluaattoon ja yliopiston kirjaston varasto on jo tyhjennetty uusimmista joulukirjoista. Muutama vielä olisi varauksessa, sillä joku muukin on niitä sieltä huomannut lainailla. Melkoinen uusien kirjojen aarreaitta tuo kirjaston varasto kyllä on. Samat uudet kirjat, joita saa kaupungin kirjastosta jonottaa monta viikkoa (ja usein jopa kuukautta), löytyvät yliopiston varastosta usein ihan käyttämättöminä.
Kaikkia kirjoja en ole vielä ehtinyt selailemaan, mutta Kanelin ja kuusen tuoksua oli visuaalisesti kaunis ja hauskakin kirja, sillä siinä on jokaiselle joulukuun päivälle omat sivunsa eli voi joulukalenterityylisesti lukea joka päivä sen päivän kappaleen. Niin ajattelin tehdäkin, koska luultavasti ei ole muutakaan joulukalenteria, joten kirjaa en ole vielä turhan tarkkaan tutkinut:)

Koiran kuvaaminen on ollut ihan toivotonta tänään.Pusuja oltaisiin kuvaajalle tultu aina antamaan.Tai sitten pallo vaan oli paljon mielenkiintoisempi kuin poseeraus.Yhessä kuvassa sentään pysyi kaikki muu paikallaan paitsi häntä.
Niin ja siis mitä valmistuneita neuleita? Pitäisikö semmoisiakin muka neuleblogissa olla? No jospa tässä joku päivä ne kaksi surkean pientä esitystä ehdin esittelemään:)

Viime aikoina olen ihastunut moniin blogeihin, jotka eivät varsinaisesti ole mitään neuleblogeja, vaan juttuja on keksitty ihan mistä vaan ja postauksissa on nättejä valokuvia, joita on kiva katsella. Lemppareita ovat blogit, jotka sekoittelevat käsityö ja muita juttuja sopivassa suhteessa. Tämäkin blogi taitaa hieman enemmän laajeta käsittelemään myös muita juttuja kuin vain neuleaikaansaannoksia, sillä blogaaminen on hauskaa ja näistä käsistä syntyy omasta mielestäni turhan harvoin mitään valmista esiteltävää. Uutta blogiakaan ei muille jutuille jaksa perustaa. Eli tulevaisuudessa on luvassa vain enenevässä määrin koirakuvia. Sori vaan kissaihmiset;)