tiistaina, syyskuuta 25, 2007

Tänään on..

..nautittu aurinkoisesta ja lämpimästä syyspäivästä sekä kauniista ruskasta..
..juotu paljon teetä, aivasteltu ja niistetty nenä kipeäksi (hemmetin flunssa iski:|)....käyty pyöräretkellä..
..sekä kuvattu uusi lämpöinen mohairneule.
Malli: Herkkä pitsineule, Kotiliesi 16/2007
Lanka: Kitten Mohair
Puikot: 4,5 mm
Kulutus: 270 g
Koko: S
Muokkaukset: Pitkät hihat, sillä muuten tulee vilu:) Koko neule on myös tehty yhtenä kappaleena. Taas siis pääsi niistä saumojen ompelusta;)

torstaina, syyskuuta 06, 2007

Pitsitunika

Viikon neulomisen tuloksena syntyi pitsinen tunika. Siitä tuli just kiva:D Tykkään, tykkään! Kesätunikahan valmistui 'sopivasti' juuri syysmyrskyjen aikaan. Tämä mallihan on kuitenkin ollut niin pitkään kuin muistan mietintämyssyssä ja olisi päässyt puikoille jo kesän alussa, mutta Safranin metsästyksen kanssa on ollut ongelmia. Pitkään yritin netin kautta tilata, mutta ei onnistunut. Seuraava toivo oli Tapion kauppa, mutta sielläkään sitä ei (vielä?) ollut. Sitten sattumalta lankaa löytyi juuri tarvittavat viisi kerää Tukholmasta.

Safran osoittautui oikein mukavaksi langaksi neuloa ja toimii hyvin myös valmiissa neuleessa. Saa nähdä vielä miten kestää kulutusta.
Ohjeen mukaan vartalo-osassa etu- ja takakappale neulotaan erikseen. Tein koko tunikan kuitenkin pyörönä. Laiska kun olen ompelemaan saumoja sekä neulomaan nurjaa silloin kun voi oikeaakin neuloa:)
Malli: Pitkä toppi, Drops design
Lanka: Garnstudio Safran, luonnonvalkoinen (18)
Puikot: 3,5 mm
Kulutus: 230 g
Koko: S
Puikoille hyppäsi seuraavaksi ihana pitsikietsu Kotiliedestä (16/2007). Ihastuttiin Sannan kanssa molemmat samaan malliin, joten täytyi käydä yhdessä ostamassa langat Villiinassa, jotta tehdään molemmat edes eri väriset niin ei olla ihan samiksia. Kitten mohairissa on niin laaja värikartta että oli ihan tuskaa valita kun oli liikaa vaihtoehtoja. Päädyin tylsästi ruskeaan, mutta tämä väri ei ainakaan ala koskaan tympimään:)
Samalla kun ei-käsityölehdestä löytyy ihan helmi ohje, jouduin jälleen pettymään syksyn neulelehtiin. Ei sitten mitään. Pitäisikö vielä selata läpi josko sittenkin jotain kivaa ois jäänyt huomaamatta? Toivotonta:|