perjantaina, heinäkuuta 28, 2006

Mustikka

Ihanaa se on vihdoinkin valmis ja se on ihana:) Melkein kuukauden neuloin tätä ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Tämä on nyt kyllä ihan mun lempparivillatakki. Nimeksi sille annoin Mustikka noiden ihanien värien takia. Niin ja tämä voi nyt olla myös mun project spectrum-työ kesä- ja heinäkuulta, vaikka en olekaan siihen osallistunut tai mitään oikeasti neulonut niiden värien ja kuukausien mukaan.

Alun perin idea tähän kirjoneuletakkiin lähti Innon tästä jaksosta, jossa Minna Cheungilla oli päällään ihanainen villatakki. Rakastuin siihen ensisilmäyksellä ja sellainen oli pakko saada itsellenikin. Suunnitteluprosessi kesti kuitenkin muutaman kuukauden ennen kuin sain hankittua langat ja laitettua työn puikoille. Onkohan Minna muuten neulonut kyseisen villatakin itse, sillä oon lukenu jostain että hänkin tykkäisi neuloa. Niin ja siinä Innon jaksossa valmistu muuten tosi kiva muutos. Ihanat värit oli:)

Silmukkamääriin ja raglankavennuksiin on otettu apua yhdestä muinaisesta Novitan woolille tehdystä villapaidasta. Ohjetta muokkailin itse kuitenkin paljon. Kirjoneulekuviot olen joko keksinyt itse tai pöllinyt jostakin. Lankoina käytin woolia, Marks & Kattensin superwash safiria ja ihanaista perulaista Baby alpacaa, jota opiskeluystini kanssa ostimme viime syksyn Perun exculta Sannalle. Sain lankaa Sannalta takaisin kerän, kun sitä jäi yli pitsikietsusta. Lankaa jäi edelleen niin paljon että siitä voisi tehdä vielä vaikka BO:n. Lisäsin kirjoneuleessa myös osaan kerroksista hopeista ompelulankaa ja hopeisia helmiä.

Malli: Kirjoneuletakki Mustikka
Langat: Novita Wool luonnonvalkoinen, vaaleansininen, luumu
Marks & Kattens Superwash safir violetti ja tummansininen
Baby alpaca violetti
Hopeista ompelulankaa ja helmiä
Puikot: 3 mm ja 3,5 mm
Koko: XS

Sunnuntai-iltana ajattelin että tämähän valmistuu helposti jo alkuviikosta kun toista etukappaletta oli vain hieman enää neulomatta. Mutta mutta sen jälkeen menikin vielä yksi ilta sen kappaleen loppuun neulomiseen, yksi ilta lankojen päättelyyn, yksi ilta kappaleiden yhdistämiseen ja yksi ilta etureunan nappialueiden ja kauluksen neulomiseen. Tänään vielä ompelin napit paikalleen ja edelleenki olisi muutama lanka päättelemättä. Uuh en vaan voi käsittää miten paljon aikaa oikeesti kuluu vielä tossa viimeistelyssä. Neuletyöt ei useinkaan ole vielä läheskään valmiit silloin kun saa viimisen kappaleen pois puikoilta. En ymmärrä että olenko ihan käsittämättömän hidas viimeistelyssä vai kestäkö se muillakin oikeesti monia monia tunteja?

Missiona oli saada Mustikka Qstockiin valmiiksi ja tavoitteen saavutin. Tänään saa siis illan viiletessä heittää lämpimän villatakin päälle. Lomakin alkoi juuri tänään. Viikon saan olla poissa töistä ja lähdemmekin Turun saaristoon mökille ja samalla kiertämään hieman Suomenmaata. Helsingissä on ihan pakko päästä ainakin käymään. Onko kellään muuten mitään hyviä vinkkejä etelä-suomessa sijaitsevista paikoista ja erityisesti tehtaanmyymälöistä joissa kannattaisi pistäytyä matkanvarrella? Ajoreitti on vielä ihan auki, joten vinkkejä otetaan mielellään vastaan:)

torstaina, heinäkuuta 20, 2006

Värejä:)

Sain tänään kivan paketin Britteinsaarilta. Sisältönä oli iso läjä aika kooleja aideja:) Tilauksen pistin sunnuntaina vetämään Koolaid UK:sta eli sopivan nopeaa toimintaakin oli. Tuolta asti tilasin itse asiassa siksi ettei Jari Mäellä ole ollut lemon & limeä, tuota ihanaa vihreää. Muitakin kivoja erikoisuuksia Koolaid UK:ssa oli, eikä tilaaminenkaan tullut yhtään sen kalliimmaksi. Tässäpäs pääsee sitten syksyn sukkalankoja värjäileen:)Jos joku ei vieläkään ole (muiden blogien hehkutukseta huolimatta) huomannut, niin uusi Ulla on ilmestynyt. Itseä miellytti eniten lainesukat ja Esther-laukku. Samoilla linjoilla näytti olevan myös ainakin Sini.

maanantaina, heinäkuuta 17, 2006

Kuvatus

Tässäpäs pientä näyttöä siitä miltä kirjoneuletakki näyttää tai tulee isona näyttämään. Takakappale ja hihat valmiina. Vielä etukappaleet ja älytön lankojen päättely, joka ahdistaa jo nyt.

lauantaina, heinäkuuta 15, 2006

Blogin tuunausta

Vihdoin ja viimein sain tehtyä jotakin vanhalle tylsälle pohjalle. Oli jo aikakin kun blogi on ollut pystyssä kohta neljä kuukautta ja koko ajan ollut pieni stailaus mielessä. Itse suunnittelin ulkoasun, mutta koska en ymmärrä yhtään mitään erikoisempia juttuja tietokoneista, sai rakkaani luvan toteuttaa valokuvan muokkauksen ja kaiken säätämisen blogiin. Todella tyytyväinen olen kyllä tuohon otsikkojuttuun ja muihinkin muokkauksiin. Vielä olisi ainakin linkkien lisääminen sivupalkkiin tiedossa, mutta tälle iltaa.. öö siis yötä taitaa olla jo hieman liika väsyny.

Hassua muuten että explorerilla selatessa joissakin postauksissani näkyy tekstit kummallisen isolla, vaikka oon ne oikeasti kirjoittanut pienellä. Tietääkös kukaan mistä tämä voisi johtua? Itte käytän yleensä aina firefoxia, jossa tätä ongelmaa ei näy.

Kirjoneulevillatakki valmistuu hitaasti, mutta varmasti. Takakappale on valmis ja molemmat hihat suunnilleen puolessa välissä. Haluisin niin saada jo valmiiksi sen. Työt vaan vie suurimman osan päivistä aina ja iltasinkin tulee yleensä tehtyä muutakin kuin vain neulottua, joka tietenkin on ihan järkevää. Postauksia ei siis luultavasti suuremmin näy taas vähään aikaan, sillä aijon tuon neuletakin tehdä valmiiksi ennen kuin aloitan mitään muuta uutta tai jatkan wanhaa.

Taitaapa muuten olla ehkä ensimmäinen kuvaton postaus multa (jos meemitystä ei lasketa), mutta saapas tuo headeri olla tällä kertaa mun kuva:)

perjantaina, heinäkuuta 07, 2006

Kirjoneuletakki aluillaan

Eilen aloittelin uuden kirjoneuletakin tekoa. Suunnittelin mallikuviotakin vain osan, kun oli pakko saada työ puikoille eikä joutanut edes tekemään mallitilkkua. Ajattelin että suunnittelen sitten samalla kun neulon. Pitää vaan toivoo että neule on sopivan kokoinen kun saan sen valmiiksi, tämmönen malttamaton ku oon. Väreinä on ihanat violetti, sininen ja valkoinen.

Uudessa Knittyssä oli paljon kaikkee kivaa, vaikka olikin ihan kummallisen paljon villasukkia ja ei ollut yhtään isompaa neuletta. Siivet oli hauskat ja Baudelaire-sukat voisin ainakin tehdä. Swell oli pipoista semmonen, jonka haluan ehdottomasti neuloa.

Viikonlopuksi lähden mökkeilemään jopa kahdelle mökille. Saas nähdä paljonko saan neulottua siellä. Hyviä viikonloppuja kaikille:)

keskiviikkona, heinäkuuta 05, 2006

Pinkki BO

Juu nyt on vihdoin jotain uutta valmista:) Hirveetä kiirettä pitää kyllä vieläkin kun tuntuu, että on ihan liikaa aina tekemistä töitten jälkeen iltasin eikä neulomiselle siten jää ollenkaan tarpeeksi aikaa.
Ongelmia tämän kanssa oli aluksi ihan liikaa. Piti purkaa koko huivi, kun olin neulonut muutaman mallikerran, koska siinä oli ihan älyttömästi virheitä. Alkoi se sitten kuitenkin sujumaan, mutta edelleen oon sitä mieltä että BO on vaikein pitsineule, jota oon tehny.

Elmeri halusi tällä kertaa päästä välttämättä poseraamaan (huom.uusi kesäturkki).
Malli: Branching out, Knitty
Lanka: Drops Alpaca, pinkki (3720)
Kulutus: 50 g
Pituus: 207 cm
Puikot: 5 mm
Nyt sisustustestiä katsomaan ja neulomaan:)

sunnuntaina, heinäkuuta 02, 2006

Ruokablogi

Neulominenhan sujuu kuin siivillä samalla kun tuijottaa telkkaria. Tällä kertaa Giltsien kolmannen tuotantokauden kanssa menossa BO. Toisen tuotantokauden aikanahan valmistui Kuuran kosketus-sukat ja jaksoja jäi vielä reippaasti yli muillekkin neuleille. Värit sopii tälläkin kertaa melkoisen hyvin yhteen:)
Ja sitten vielä ensimmäistä ja luultavasti myös viimeistä kertaa ruokaohje tässä blogissa. Tämä kun vain on niin huippu hyvä ja nopea ruoka ja ainoa minkä osaan tehdä ilman ohjekirjaa, johtuen ehkä siitä että oon sen itsekseni soveltanu pitkän tuotekehityksen kautta. Kokeilkaapas jos ette keksi mitään muuta syömistä. Katkarapu-kasvis nuudelit (kolmelle)

n.180 g katkarapuja
Pakastepussi kasviksia (esim. Findus Vietnamese on hyvä)
Valkosipulia
n.250 ml kookosmaitoa
HP chilli-kastiketta
Nuudeleita (munanuudelit on parhaita)

Katkaravut kannattaa ottaa sulamaan jo noin pari tuntia ennen ruuanlaittamista. Laita aluksi öljyä pannulle ja kasvikset siihen sulamaan. Samalla voit lisätä myös oman maun mukaan valkosipulia. Itse käytän yleensä neljää kynttä. Seuraavaksi mukaan kookosmaito ja HP chilli-kastiketta myös maun mukaan. Itse lisään sitä aina ihan kunnolla. Anna tämän seoksen hautua jonkin aikaa ja lisää vasta ihan lopussa katkaravut, jotta ne ei sitkastu. Keittele nuudelit samalla. Sitten vaan herkuttelemaan.

lauantaina, heinäkuuta 01, 2006

Wanhoja näytille

Nyt kun on ollut melkoisen hiljaista mun osalta neulerintamalla niimp aattelin esitellä pari wanhaa neuletta. Elikkäs nämä molemmat ovat valmistuneet tänä keväänä joskus ennen plokini aloittamista.Tämä malli on muistaakseni tämän vuoden ensimmäisestä Novitasta ja ehkä ainoa neule, josta siinä lehdessä tykkäsin. En edes ostanut lehteä itselleni, vaan löysin valmiin kopsitun ohjeen EuroMarketin lankahyllyltä:) Lankana Säästökuopasta ostettu (sillon vielä hullun halpa) lehmuksenvihreä Wooli. Niin ja tuo rintaneula on tuossa vain kuvausta varten, sillä sitä ei voi oikeesti pitää, kun hihat jää siihen jatkuvasti kiinni. Kokona taitaa olla S.
Tämä neule on tehty Modan 5/2005 nro 27 ohjeen mukaan. Lankana toimii luonnonvalkoinen Kitten mohairi ja myös tässä kokona S. Mallikertaa oli niin mukava neuloa, että tekaisin samalla ohjeella kevään aikana myös turkoosin kaulahuivin Kittenistä.

Oli muuten tosi ihanaa hyppiä pihalla melkeen 25 asteen helteessä villapaidat päällä;b Saattoi naapurit vähän kummastella.
Köyhänä opiskelijana (ainiin mutta oonhan mä nyt töissä) turvaudun kirjaston kirjoihin sen sijaan että ostaisin niitä. Empäs taida muuten omistaa yhtä ainoatakaan neulekirjaa. Scarf stylen olin varannut itselleni ja Stitch'n bitchin löysin sattumoisin lastenosastolta. Myös pari Modaa lähti mukaan. Scarf style oli mulle hieman pettymys, sillä olin ajatellut että siinä olisi enemmänkin pitsihuiveja. Taidan olla tällä hetekellä niin hullaantunut pitsihuivien neulomiseen, että mikään muu ei kiinnosta. Noh Ene's scarfi pelasti edes jotain. Sitä vois ehkä BO:n jälkeen alkaa tekemään..