torstaina, kesäkuuta 15, 2006

Eihän lahjoja saa avata etukäteen

Muttaku oon vaan niin malttamaton ja synttärit oisi vasta huomenna. Nää on vaan niin ihania että pakko esitellä. Sain ne Sannalta lahjaksi ja todella tarpeeseen tulikin, sillä mulla ei oo yhtään silmukkamerkkiä ennestään. Aina oon käyttänyt vaan jotain lankarinkulaa merkkinä, kun semmosta on tarvittu. Kiitos paljon Sanna:) Noh sainpas minä jo äitiltäkin lahjan etukäteen kun se pakotti avamaan sen:o. Huomenna olisi vielä mitä luultavimmin yksi lahja tulossa:b.
Nyt on taas vaihteeksi ollut semmosta kiirettä että ei oo joutanu juuri neulomaan. Kirihän valmistui ja voisin sen esitelläkkin, mutta ei jaksa ottaa kuvia kun se on ihan tämän näköinen. Pari mallikertaa kylläkin pienempi. Pomatomus-sukkia sain eilen aika pitkälle tehtyä. Että ehkä tässä joskus kesän mittaan vielä jotain valmistuu..

maanantaina, kesäkuuta 12, 2006

Shoppingia

Tänään kävin Villiinassa ostamassa Drops alpacaa. Sinne oli tullut paljon ihania värejä pitkästä aikaa. Olisi tehnyt mieli ostaa monia niistä, mutta en yleensä osta lankaa varastoon jos en tiedä mitä siitä teen. Eli jospa siellä olisi entistä laajempi värivalikoima vielä tulevaisuudessakin. Tuosta pinkistä alpacasta ajattelin tehdä elämäni ensimmäisen Branching outin.

Woolit ostin lauantaina Säästökuopasta. Niistä olisi tulossa joskus hamassa tulevaisuudessa villatakki. Luonnonvalkoinen on päävärinä ja lisäksi tulee kirjoneuletta. Kirjoneuletta varten on myös nuo valkoiset woolit, jotka ajattelin värjätä itse koolaidilla.
Woolien ostamisessa oli hieman ongelmia, sillä luulin hinnan olevan 1,80€ kuten ennen, mutta kassalla selvisi että ne maksavatkin 2€. Lankahyllylle oli laitettu vain turkoosin woolin hinta ja se oli 1,80€, joten oli aika kummallista että muut maksavat sitten 2€. Muut asiakkaat taisivat vähän hermostua kun vänkäsin myyjän kanssa kassalla hinnasta aikas pitkään ja myyjä kävikin tarkastamassa asian pariin kertaan. Heh, vaikea asiakas olen:) Mutta pakkopa ne sieltä säästökuopasta oli ostaa, sillä en kyllä hoksaa paikkaa jossa woolit olisi noin halpoja siltikään. Yleensähän niiden hinta lähentelee jo 2,5€.

Kiri-kopio valmistui tänään ja sinooperista kävin ostamassa valkoisia helmiä siihen. Vielä olisi pingottaminen edessä kunhan löytäisi paikan, jossa huivi ei muutu ihan seepraksi (eli täyttyisi elmerin karvoista). Käväisin katsastamassa myös uuden Euforian ja sieltä ostin jo pitkään himoitsemani Ivana Helsingin kukkaron. Edellisen kukkaron ahtaus on tympinyt jo
niin pitkään, että oli pakko ostaa uusi:) Myös napit käväisin ostamassa siihen tulevaan luonnonvalkoiseen villatakkiin.
Uup, huomenna on kyllä ihan liika kuuma päivä olla töissä:/. Tahtoisi vaan olla lomailemassa näillä helteillä. Nukkumaankaan ei vielä pääse, sillä tilasin Ifiltä jo muutama tunti sitten digi-kuvista oikeita valokuvia ja se ohjelma lataa niitä kuvia vieläkin Ifille. Täänään loppuu tarjous, jossa saa puoleen hintaan kuvia, niin parempi olisi nyt toimia loppuun asti.

torstaina, kesäkuuta 08, 2006

Ei mitään valmista..

.. vain tylsiä keskeneräisyyksiä, mutta esittelempä niitä silti:) Toissapäivänä aloitin ihanat Pomatomus-sukat aikaisemmin koolaamastani langasta. Nuo sukat on kyllä maailman hitaimmat neulottavat! Käytin hyväkseni Vilman vinkkiä ja tein itselleni myös lärpäkkeen, josta on helppo käännellä vain sivuja, jollonka pysyy aina ainaski oikeella kerroksella:) Tuun käyttämään sitä varmasti myös muissa neuleissa myöhemmin. Kiitos vinkistä Vilma!

Aloitin eilen myös Kiri-kopion tekemisen tutulle, joka on juuri valmistunut. Kiriä on ihan mukava nyt jo tehdä, kun osaa mallikerran ulkoa, mutta aika tylsää se kuitenkin on. Äiti oli ihan kauhuissaan eilen kun en ollut sitä vielä aloittanut, vaikka vasta ensi viikolla ollaan menossa sinne kyläilemään. Huivin teen siis samasta langasta samoilla puikoilla kuin edellisen. Ehkä vaan mallikerran tai pari pienemmän.

Tämä neule ei sitten taasen huvita yhtään. Ihan tosi tylsää vaan neuloa oikeeta oikeen perään ja tuntuu ettei työ millään edisty. Haluisin vaan saaha sen jo piakkoin valmiiksi. Laura oli kuvannut Sandrasta ihanampaakin ihanamman villatakin, joten lehti kotiutui meillekkin. Pakko saada tuo tehtyä jossain välissä:) Eilen Knittyn arkistoja selaillessa ihastuin myös Candy- neuletakkiin, jonka voisin hieman muunneltuna joskus toteuttaa.Kuten ensimmäisestä kuvasta saattoi jo huomata, blogikoira Elmeri tahtoo vihdoin esittäytyä.
Elmeri on karkeakarvainen kääpiömäyräkoira ja täytti juuri hurjat viisi vuotta, vaikka onkin luonteeltaan vielä tosi nuorekas. Elmeri rakastaa yli kaiken pallottelua eli elmupalloa, jossa heittäjä väsyy kauan ennen koiraa. Palloksi kelpaa melkein mikä vaan pallo, mutta uninalleja on vain yksi ainut oikea. Ilman sitä ei voi nukkua. Elmeri ei tykkää poseerauksesta, joten ensimmäisenkin kuvan otto onnistui vain palloa ylhäällä pitämällä:)

lauantaina, kesäkuuta 03, 2006

Mission impossible..

..eli neulejakun valmistuminen 3.6 mennessä onnistui sittenkin, kun viime yönä klo 1.20 sain viimeisenkin kappaleen kursittua kiinni. Sain siis pitää tätä ihanuutta tänään lakkiasisissa:D
Oli mulla olemassa myös Espanjasta ostettu vara-neuletakki, kun olin ihan varma että en saa tuota valmiiksi. Erityisesti eilinen armoton neulominen kuitenkin palkittiin ja saimpas sen kuitenkin tehtyä:) Espanjassakin ehti aina sillon tällön neulomaan ja hihojen sileä neule oli kohtuullisen nopeaa neulottavaa.

Ittestä tuntu varsinkin ensimmäisen hihan kanssa että tuleepas rumaa sileää, kun ei ollu taas pitkään aikaan neulonut muuta kuin pitsiä. Yks tuttu kuitenkin sanoi että luuli tän olevan kaupan neule, kun näytti niin tasaiselta hihojen sileä neule. Niin eipä se ehkä muiden silmiin näytä epätasaiselta kuin omaan tarkkaan silmään.Malli: Keltainen jakku nro 23, Moda 5/2005
Lanka: Keltainen (321) Grignasco Merinosilk 3-kertaisena
Kulutus: Vajaa 200g
Puikot: 3,5 mm
Koko: XS

Äti ihastui älyttömästi tuohon edellisen postauksen valkoiseen Kiriin ja tilasi heti semmosen yhdelle tutulle, joka on juuri valmistunut ammattiin. Aikoi se kuulemma maksaa langat ja työtkin:) Ei vaan ehkä itteä kauheasti tee mieli Kiriä enää neuloa, mutta jospa yksi vielä menisi. Niin ja kyllä se serkkunikin siitä huivista tykkäsi.

Enää yksi päivä lomaa ja sitten alkaa kesätyöt. Tympii ihan hulluna tällä hetkellä, mutta toivottavasti se ois kuitenkin ihan mukavaa hommaa ja saapa siitä ainakin rahaa, jolla saa sitten ostettua lisää lankoja:)